Farklı disiplinlerde bilimsel yöntemler ne tür farklılıklar gösterir

Farklı disiplinlerde bilimsel yöntemler ne tür farklılıklar gösterir
Farklı disiplinlerde bilimsel yöntemler ne tür farklılıklar gösterir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Araştırınız

TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Proje Rehberini inceleyerek bilimsel bir çalışmanın nasıl yürütüldüğünü araştırınız.

TÜBİTAK tarafından da öğrencilere tanıtılan bilimsel araştırma basamakları, bilimsel araştırma yapmak isteyen herkes için rehber olmalıdır.

Konunuzu seçtikten sonra, hangi araştırmaya nasıl başlayacağınızı, neleri ekleyeceğinizi hepsini sırasıyla söyler.

Bilimsel araştırma o yüzden sadece geleceğin bilim insanları için değil, herkes için bilimin nasıl yapılacağını öğrenebilmek için oldukça önemlidir.

Bilimsel araştırma ile sonuçlanan araştırmalar diğer araştırmalara göre daha güvenilirdir.

Düşünüp Yorumlayınız

Farklı disiplinlerde bilimsel yöntemler ne tür farklılıklar gösterir?

Bilimsel bir hedef doğrultusunda belirlenerek izlenen yol bilimsel yöntem olarak adlandırılmaktadır. Bilimsel bilginin kaynağı problem olarak bilinmektedir. Yaşanılan bir problem sayesinde bu probleme çözüm bulmaya yönelik çalışma doğrultusunda bilimsel bilgiler oluşmaktadır.

Bilimsel hedefe gidiş yolunda izlenecek yol basamaklardan oluşmaktadır. Bu basamaklar; problemin tespiti, verilerin toplanması, hipotez oluşumu, tahmin, kontrollü deneyler ve bilimsel bilgi şeklindedir. İzlenen bu basamaklar farklı bilim disiplinleri için değişmemektedir. Tüm bilim dallarında bu yol izlenmekte tek değişen durum deney vs. uygulamalardaki değişikliklerdir.

8
20
1
2
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.