Felsefe sorularının günlük sorulardan farkı nedir

Felsefe sorularının günlük sorulardan farkı nedir
Felsefe sorularının günlük sorulardan farkı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Felsefe sorularının günlük sorulardan farkı nedir?

Ödev cevabı kısaca : Felsefe, düşünmenin ve sorgulamanın ötesine geçen bir yaşam biçimi olabilir. Felsefe, insanların düşünsel olarak derinleşmelerini, temel soruları sormalarını ve dünya görüşlerini oluşturmalarını teşvik eden bir pratiği içerir. Felsefeyi bir yaşam biçimi olarak benimseyenler, her türlü konuyu eleştirel bir şekilde analiz etmeye çalışır, etik değerlere önem verir, bilgiyi sorgular ve sürekli öğrenme ve düşünme süreçlerine katılırlar. Felsefe, insanların düşünce kapasitelerini geliştirmelerine ve daha anlamlı, bilinçli bir yaşam sürmelerine yardımcı olabilir.

İnsanlar yaşamları boyunca pek duruma yanıt bulmak amacıyla sorular sorarlar. Bu soruların temelinde varlığımızı sürdürme ve yaşamımızı düzenleme ihtiyacı yatmaktadır. Yaşamımızda bir de pratikte olan eksik yerleri giderme amacı taşımayan bazı sorular vardır. Bu sorular gündelik hayatın kaygılarından tamamen uzaktır.

  • Bilimin soruları olgulara, olgular arasındaki ilişkilerin düzenliliklerine ilişkindir.
  • Sanatın soruları duyusal alana ve beğenilere ilişkindir. Bir sanat eserinin güzel olup olmadığı, estetik değeri gibi.
  • Dinin soruları ise metafizik bir alana aittir.
  • Günlük sorular ise günlük gereklilikleri çözmek içindir.
  • Fakat felsefe, varlığı bütünüyle sorgular.

Felsefi sorularda tam olarak bir ihtiyaca cevap vermeyen sorular arasındadır. Bu soruları bilimsel ve gündelik sorulardan ayıran en önemli fark; kişi bu soruları kendi kendine sorar. Kalabalık toplulukta sorulsa bile bu soruları kişi ilk olarak kendine sorar daha sonra oradaki bireylere yöneltir.

Felsefik sorularda soran kişi aldığı cevapların hiçbiriyle asla yetinmez. Daha çok soru sorarak, daha farklı yanıtlar almayı arzular çünkü bu tarz soruların tek bir tane yanıtı yoktur. Üzerinde konuşuldukça farklı farklı doğrular ve sorular ortaya çıkar. Felsefik sorularda kişiler başkalarının cevaplarıyla da tatmin olmaz. Felsefeye göre herkes kendi yolunu kendi ayaklarıyla yürümelidir.

503
5
286
3
22
86
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.