Fem Dersanesi - Fem Yayınları 2015- LYS-4 Yorumları

Fem Dersanesi - Fem Yayınları 2015- LYS-4 Yorumları
Fem Dersanesi - Fem Yayınları 2015- LYS-4 Yorumları

Tarih
Sınava giren öğrencilerden elde ettiğimiz izlenimlere göre tarih soruları geçen yıla göre daha kolay ve daha nitelikli sorulardan oluşmaktadır. Bu da soruların özenle hazırlandığının göstergesidir. Sınava giren adaylar müfredat dışında soru gelmediğini belirttiler. Soru paragrafları oldukça kısa idi bundan dolayı zaman yetirememe problemi yaşanmadı. Sorularda ayrıntılı bilgi verilirken seçeneklerde güçlü çeldiriciler konulmamıştır. 4-5 tane soru yoruma dayalı (okuduğuna anlama ve yorumlama) sorulmuştur.
 
Coğrafya-2
 
Öğrencilerden aldığımız geri dönütlere göre bu seneki coğrafya soruları kolay ve orta zorluktaydı. Konu dağılımı sözel kazanımlara uygun ve YGS müfredatından 3 soru vardı. Coğrafyada soruların ikisi seçici olup daha çok beşeri ve ekonomik coğrafya konu ağırlıktaydı.
 
Felsefe Grubu
 
Felsefe Grubu sorularının zorluk derecelerini geçen seneye göre oldukça düşürmüşler. Öğrenciler özellikle sembolik mantıkta işlem gerektiren sorularda zorladırlar.
 
Din Kültür ve Ahlak Bilgisi
 
Din kültürü ve ahlak bilgisi soruları belli bir düzeyde din kültürü bilgisi gerektiriyordu. Özellikle Kur'an-ı Kerim'in İtikadi yorumları soruları öğrencileri zorlayacak nitelikteydi.
 
Faruk Ardıç
Fem Yayınları Rehberlik Koordinatörü

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.