Fem Yayınları LYS-1 sorularını değerlendirdi: Beklenmedik soru yoktu!

Fem Yayınları LYS-1 sorularını değerlendirdi: Beklenmedik soru yoktu!
Fem Yayınları Matematik Zümresi LYS-1 Matematik sınavını değerlendirdi.

Fem Yayınları Matematik Zümresi Lys-1 Sınav Yorumları (Zümre Başkanı Murat İnce)

Lys-1 Matematik Testi:

Sorular her öğrencinin anlayacağı düzeyde olup müfredat içeriklidir. Beklenilmedik tarzda soru gelmemiştir. 2010, 2011 ve 2012’de LYS soruları çok kolay iken 2014 ve 2015’te ve 2015 soruların zorluk derece oldukça yüksekti. Bu sene ise sınav orta düzeyde zorluk derecesine sahip sorulardan oluşmuştur.

Geçmiş yıllarda seçici soruları türev, integral gibi zor konulardan gelirken, bu sene tüm konulardan farklı zorluk derecesinde sorular gelmiştir. Örneğin daha önce herkesin yapabileceği YGS ortak konularından gelen sorularda farklı zorluk dercesine sahip sorular sorulmuştur. Bunun yanında aynı konudan gelen sorular da zorluk derecesi bakımından birbirinden farklı düzeyde olmuştur. Örneğin, 2 soru gelen polinom konusunda bir soru kolay, bir soru zor niteliktedir. Soru zorluklarının tüm konulara dağıtılması ölçme ve değerlendirme bakımından olumlu bir durumdur. Geometri testin soruların zorluk derecesi normalin üstünde olmuştur. Müfredat dışı soru sorulmamıştır. Bazı sorular anlatıma dayalı olup şeklin çizilmesi öğrenciden istenmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.