Fiziksel aktivite ile sağlık arasında nasıl bir ilişki vardır

Fiziksel aktivite ile sağlık arasında nasıl bir ilişki vardır
Fiziksel aktivite ile sağlık arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlıklı yaşamak için birçok faaliyet yapmak gerekir. Düzenli spor yapmak ve dengeli beslenmek bunların başında gelmektedir. Beslenmek ve fiziksel aktivite yapmak sağlıklı yaşamanın şartlarındandır. Çünkü sağlıklı yaşamak için organların, sistemlerin ve dokuların düzgün çalışması gerekir.

Fiziksel aktivite, spor yapmak olarak çevrilebilir. Spor yapmak, sağlıklı yaşamanın bir şartıdır. Bu nedenle fiziksel aktivite ile sağlık arasında bir ilişki vardır. Spor yapmak, vücudun doğru ve düzgün çalışmasını sağlar. Organların, sitemlerin ve dokuların düzenli çalışmasını sağlar. Bu da sağlıklı yaşamanın en temel kaynağıdır. Beden sağlığının korunmasının yanında ruh sağlığının korunması da sporla sağlanabilir. Sporun çok yönlü etkileri bulunmaktadır.

Doğrudan bir ilişki vardır. Yani fiziksel aktivite yapan bir kişin sağlığı da iyi olacaktır. Tam tersinde de bozuk olma olasılığı vardır. Fiziksel aktivite yapan kişiler düzenli bir şekilde kaslarını ve vücutlarının belirli bölgelerini çalıştırırlar. Bu sayede sağlıkları da düzenli olur. Spor yapan kişiler yediklerine ve içtiklerine de dikkat ederler. Dolayısıyla sağlıkları da düzgün olacaktır. Fiziksel aktivite yapan kişiler sağlıklarına da önem verir ve korumak için çalışırlar. Spor yapmak her zaman iyidir ancak sporu da bir uzmandan yardım alarak yapmalıyız. Aksi takdirde sakatlık yaşanabilir.

236
234
401
25
32
49
221
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.