Fussilet suresi, 46. ayeti insanın iyilik ve kötülük yapmadaki rolü açısından yorumlayınız

Fussilet suresi, 46. ayeti insanın iyilik ve kötülük yapmadaki rolü açısından yorumlayınız
“Kim iyi bir iş yaparsa kendi lehinedir. Kim de kötülük yaparsa kendi aleyhinedir. Rabbin hiç bir zaman kullarına zulmedici değildir.” (Fussilet suresi, 46. ayeti insanın iyilik ve kötülük yapmadaki rolü açısından yorumlayınız.

Hayattaki insanlardan birisi dinine karşı ve bir başka kişiye karşı iyilik yaparsa kendisine iyilik etmiş olacaktır. Eğer bir kişi dinine veya bir başka kişiye karşı kötülük yapmış ise kendisine kötülük yapmış demektir. Çünkü yüce Allah (c.c) her şeyi görür, bilir, iştir ve gerekli cezayı veya ödülü verir.

Bundan dolayı insanlar iyilik yaparken veya kötülük yaparken iki kez düşünmelidir. İyilik yaparken herkese göstererek değil de kimsenin haberi olmadan yapmalı. Kötülük yapmamak için elinden geleni yapmaya çalışmalıdır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.