Geçmişten günümüze tarihî öneme sahip olan şehirlere örnekler veriniz

Geçmişten günümüze tarihî öneme sahip olan şehirlere örnekler veriniz
Geçmişten günümüze tarihî öneme sahip olan şehirlere örnekler veriniz, bu durumun oluşmasında etkili olan faktörler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Geçmişten günümüze tarihi öneme sahip şehirler arasında Olimpos yer alıyor. Antalya Olimpos’ta hem gizemli hem de doğal olan Likya yolu Bizans ve Roma uygarlıklarından da izler taşıyor. İzmir’in Rum köyü olan Şirince de yine hem mekanları hem de doğası ile misafirlerine eşsiz bir manzara sunuyor.

Geçmişten günümüze tarihi öneme sahip şehirler sayılırken Konya unutulmaması gereken şehirlerdedir. Gerek kültür mirası gerekse de tarihi ile açık hava müzesi olan, Hz. Mevlana’nın peşinden gidip, öğretilerini merak edenler de Konya’yı asla es geçmemeli. Dağların arasına gizlenen düş bahçesi Uzungöl, Karadeniz bölgesinin görülmeye değer mekanları arasında. Balon turu ile Peribacaları üzerinde muhteşem bir gezi de ancak Kapadokya’da yaşanır.

Mezopotamya ile Akdeniz’I bir araya getiren önemli bir durak şehri olan Harran, 5 bin yıllık geçmişi ile ilk çağlardan günümüze muhteşem güzellikler sunuyor. Geçmişten günümüze tarihi öneme sahip şehirler ülkemizin turistik yönden tanınmasını sağlayarak ülkeye ekonomik anlamda girdi de getirmektedir. Gerek iklimsel gerekse de tarihsel olarak yerleşim merkezleri olan bu şehirler, geçmişten günümüze korunarak, yerli ve yabancı turistlere görülmeye değer mekanlar sunuyor.

129
18
163
5
2
9
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.