Gıda mühendisi nasıl olunur

Gıda mühendisi nasıl olunur
Gıda sektörünün bu kadar geliştiği günümüzde Gıda mühendisliği öğrenciler tarafından oldukça tercih edilen bir bölüm haline gelmeye başladı.

Gıda Mühendisi nasıl olunur

Gıda zannedilenin aksine sadece yediğimiz ve içtiğimiz besinlerle değil çok daha geniş bir kavrama sahiptir. Gıda mühendisi nasıl olunur sorusuna gelecek olursak öncelikle bu mesleği tercih etmek isteyenler sayısal alanda başarılı olmalıdır. ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavda MF-4 puanı ile tercih yapmaları gerekmektedir. Gıda mühendisliği bölümü üniversitelerin hazırlık programına bağlı olarak eğitim süreci 4 veya 5 senedir. İlk zamanlarda temel dersler gösterilse de zaman ilerledikçe bölüm hakkında uzmanlaşacağınız meyve ve sebze teknolojisi, süt ve et ürünleri teknolojisi gıda kimyası gibi dersleri gösterilmektedir.

Gıda mühendisi puanları ve en iyi üniversite hangisidir

Gıda mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyenler üniversitelerin vermiş olduğu eğitim ve olanakları göz önünde bulundurması gerekiyor. İyi bir gıda mühendisi olmak isteyenler tabi ki köklü ve tanınmış üniversiteleri tercih ederler. Gıda mühendisi puanları ve en iyi hangi üniversite tercih edilebilir diye sorarsak, öncelikle gıda mühendisliği puanları 419 ile 199 arasında değişim gösteriyor. Tabi ki yüksek puanlı bir üniversiteye yerleşen ile düşük puanlı bir üniversiteye yerleşen mühendis adayları arasında aldıkları eğitimden tutun sunulan imkânlara kadar birçok farklılık ortaya çıkar. Ülkemizde en iyi eğitimi veren üniversitelerin başında Orta Doğu Teknik Üniversitesi gelmektedir. Ardından İstanbul Teknik Üniversite gelirken; Yıldız Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege ve Uludağ Üniversitesi de verdikleri eğitimler ve sundukları imkânlarla tercih edilecek üniversitelerin başını çekmektedir.

Gıda Mühendisi maaşları ne kadardır

2016 yılının hemen başlarında gıda mühendisi maaşları zam alarak artış göstermiştir. Kamu sektöründe çalışan mühendisler gelen zam ile birlikte 2980 TL maaş almaktadır. Ödenen bu maaşlarda toplu sözleşme zammı, ek ödemeler ve asgari geçim indirimi mevcut değildir. Özel sektörde ise durum biraz farklı olmakla beraber ortalama bir mühendis 2000-2500 TL arası maaş almaktadır. Bu konu hakkında net bir ücret söylenememekle birlikte tecrübe ve çalışılan yere göre ücret çok yüksek tutarlara da çıkabilir.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.