Gölge oluşturmak için cisimlerin hangi özelliğinden yararlanırız

Gölge oluşturmak için cisimlerin hangi özelliğinden yararlanırız
Gölge oluşturmak için cisimlerin hangi özelliğinden yararlanırız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gölge oluşturmak için cisimlerin ışık geçirmeme özelliğinden yararlanırız. Işık geçirmeyen cisimlerde gölge oluşumu gözlemlenir. Işık geçiren maddelerde ise gölge oluşumu gözlemlenemez.

Maddelerin ışık geçirmeme özelliğinden faydalanırız. Işık geçirmediği için gölge oluşuyor.

Tam gölge; cismin arkasında ışığın hiç ulaşmadığı karanlık alana tam gölge adı verilir. Tam gölgeyi oluşturmak için ışık kaynağına cisim tutulur. Işığı geçirmeyen cismin arkasında tamamen karanlık ve cismin aynı şekline sahip bir alan oluşturulur. Öğle vakitlerinde Güneş tam yukarıda olduğu için bizim gölgemiz tam gölgeye örnek verilebilir.

Yarı gölge; iki tane ışık kaynağının olduğu alanlarda, cismin kaynaklardan sadece birini alıp diğerini almaması sonucu oluşan hafif karanlık alana yarı gölge adı verilir. Futbol sahalarında oyuncuların bir çok gölgeleri meydana gelir. Bu durum yarı gölgeye örnektir.

Kaynak:Eğitim Sistem

277
345
6
6
6
13
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.