Gözünü budaktan sakınmamak

Gözünü budaktan sakınmamak
Gözünü budaktan sakınmamak deyiminin anlamı ve hikayesi nedir, Gözünü budaktan sakınmamak ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Gözünü budaktan sakınmamak deyiminin anlamı:

Tehlikeli işlere girişmekten çekinmemek anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Gözünü budaktan sakınmamak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Gözünü budaktan sakınmamak deyiminin hikayesi:

Bazı insanlar içine kapanık, beceriksiz, çelimsiz olabilir. Bazı insanlar da cevval, korkusuz, cesaretli olabilirler. Cevval, cesur ve yetenekli olan kişiler için daha çok gözünü budaktan sakınmayan ifadesi kullanılır. Gözünü budaktan sakınmamak dilimizde de bir deyim olarak kullanılmaktadır.

Tehlikeli işlere girişmekten çekinmeyen cesur ve cevval kişiler gözünü budaktan sakınmayan kişiler olarak bilinmektedir. Bu kişiler cesaretleriyle öne çıkar ve toplumda hayretle, şaşkınlıkla ve takdirle de karşılanabilirler. Çok tehlikeli işlerin önünü arkasını düşünmeden hareket eden ve sonuçlarından korkmayan kişiler için de bu deyim kullanılmaktadır.

Deyimler kalıp yargılar olarak kullanılmaktadır. Mecaz ve yan anlama gelmektedir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturmaktadır. Deyimler tarih boyunca ağızdan ağza nesilden nesle aktarılarak ve devamında yazıyla kaydedilerek günümüze kadar korunmuştur. Deyimler dilimizde sıklıkla kullanılan cümle ögeleri olarak tercih edilmekte ve değişime uğramamaktadır.

Gözünü budaktan sakınmamak örnek cümleleri:

Tehlikeli işlere girişmekten çekinmemek.
"Sen ki gençliğinde gözünü budaktan sakınmazdın, ne oldu sana böyle?"
"Gözünü budaktan sakınmaz, zor işlerin üstesinden gelirdi."
"Sen ki gençliğinde gözünü daldan budaktan sakınmazdın, ne oldu sana böyle?"
"Gözünü daldan budaktan sakınmaz, zor işlerin üstesinden gelirdi."

115
61
60
60
63
63
138
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.