Güneş tutulması, Ay hangi evredeyken meydana gelir

Güneş tutulması, Ay hangi evredeyken meydana gelir
Güneş tutulması, Ay hangi evredeyken meydana gelir, Güneş tutulması gerçekleştiğinde Ay hangi evrededir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güneş tutulması; Ay'ın Güneş ile Dünya'nın arasına girmesi sonucunda meydana gelir. Güneş tutulmasının olabilmesi için Ay'ın Yeniay evresinde olması ve Dünya'ya göre Güneş ile kavuşma halinde olması Yani Yörünge Düzleminin Dünya'nın Güneş çevresindeki Yörünge Düzlemi ile çakışması gerekir.

Güneş tutulması olayı gerçekleştiğinde ay, Yeniay evresinde olur. Güneş tutulması ile alakalı olarak kısaca bilgi edinecek olursak eğer;

Güneş tutulması olayı; Ay’ın Dünya ile Güneş arasına girmesi neticesinde ve Güneş’in önünü kapatması suretiyle Güneş ışınlarının Dünya’ya ulaşmasını önlemesi neticesinde meydana gelmektedir.

1
52
2
0
1
1
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.