Güneş’ten gelen ışık nasıl yol alır

Güneş’ten gelen ışık nasıl yol alır
Görselde verilen ormanlık alanın her yeri yeterince ışık alabiliyor mudur? Güneş’ten gelen ışık nasıl yol alır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tüm dünyada her yer yeteri kadar ışık alamaz. Bu durumun nedeni yapılar, ağaçlar ve buna benzer şeyler çok sık olduğu için güneş ışınlarının bir bölümü belirli yere ulaşamaz. Bu nedenden ötürü de her yer tam olarak aydınlanmaz.

Güneş'ten gelen ışık ışınları doğrular boyunca yayılır. Işık kaynaklarından yayılan ışınlar cisimlere ve oradan da yansıyarak gözümüze ulaşır.

Her yer yeteri kadar ışık alamıyor. Çünkü ağaçlar çok sık olduğu için güneş ışınlarının bir kısmı yere varamıyor. Bu yüzden her yer tam olarak aydınlanamıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

106
163
106
10
7
15
220
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum