Günlük değişen hava olayları nelerdir

Günlük değişen hava olayları nelerdir
Günlük değişen hava olayları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hava olayları atmosfer katmanı ve yeryüzü arasında gerçekleşen olaydır. Gün içinde havanın soğuması veya ısınmasından meydana gelen değişikliklerdir. Hava sıcaklığı devamlı değişir. Sıcak veya soğuk olabilir. Gün içinde havanın soğuması veya ısınmasından meydana gelen değişikliklerdir.

Dünya Güneş’in etrafında dönerken, Güneş ışınları Dünya’mıza dik veya eğik olarak gelir. Eğik gelen ışınlar daha az ısıtır. Dik gelen ışınlar yeryüzünü daha çok ısıtır. Dünya’nın Güneş’ten gelen bu farklı değerlerde ısı almasından mevsimler meydana gelir. Hava sıcaklıklığının devamlı değişmesinden dolayı hava olaylarını oluşturur. Rüzgar, sis, gök gürültüsü, tayfun, nem, fırtına, kasırga ve hortum karşılaştığımız hava olayları olara gösterilebilir.

343
405
322
137
74
67
134
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum