Günlük hayatınızda karşılaştığınız iş yeri adları ve tabelalardaki yabancı kelimeler

Günlük hayatınızda karşılaştığınız iş yeri adları ve tabelalardaki yabancı kelimeler
Günlük hayatınızda karşılaştığınız iş yeri adları ve tabelalardaki yabancı kelimelerin kullanımıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Soru : Günlük hayatınızda karşılaştığınız iş yeri adları ve tabelalardaki yabancı kelimelerin kullanımıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Örneklerle açıklayınız.

Cevap : Bir insan topluluğunu millet yapan en önemli unsurların başında dil gelmektedir . Dil bizim kimliğimizdir . Dilini kaybeden nice milletler başka kültürlerin içerisinde erimiş ve milli benliğini kaybetmiştir . Bu yüzden ana dilimiz olan Türkçemize son derece büyük bir özen göstermeliyiz .

Maalesef son zamanlarda ilginç bir şekilde kendi dilimize sırt çevirirken İngilizlerin , Fransızların dillerine hayranlık aldı başını gitti . Anadolu’nun yabancı bir insanın gelmesi nerede ise imkansız olan en ücra kasabalarına kadar her yerde iş yeri adları İngilizce olmaya başladı . ” Star Market , Metropol Havuz , Garden Düğün Salonu vb.” daha onlarca hatta yüzlerce levha maalesef bizleri bir sömürge ülkesiymişiz gibi çepeçevre sarmakta . Birçoğumuz o levhalardaki kelimelerin anlamını bile bilmemekteyiz. Bu durum bilinçli her Türk gibi beni de rahatsız ediyor. Atalarımızın sömürgecilere karşı kazandığı zaferi bizlerin sorumsuzca davranışları maalesef tehlikeye atıyor .

Her konuda olduğu gibi dilimiz konusunda da milli düşünmek zorundayız . Kimliğimizi, kişiliğimizi , tarihimizi kaybetmemek için her alanda güzel Türkçemizi kullanmalıyız .

1414
572
1794
319
622
299
1513
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.