Güvenliğinizi tehdit edebilecek bir durumla karşılaştığınızda neler yapmalısınız

Güvenliğinizi tehdit edebilecek bir durumla karşılaştığınızda neler yapmalısınız
Güvenliğinizi tehdit edebilecek bir durumla karşılaştığınızda neler yapmalısınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Güvenliğimiz tehdit edecek durumlarda zaman zaman karşılaşabiliyoruz. Bu bazen evin içinde bazen okulda bazen de dışarıda olabiliyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında hemen bulunduğumuz ortamı terk etmeliyiz. Eğer yardım alabileceğimiz büyük birileri varsa onların yanına giderek olayı anlatıp yardım alabiliriz.

Ayrıca güvenliğimizi tehdit eden durumlar karşısında öncelikle soğuk kanlılığımız korumalı, sakin olmalı ve panik yapmamalıyız. Örneğin okulda bir deprem meydana gelse panik yapıp merdivenlerden koşmamalıyız. Bu şekilde panik yaparsak daha fazla zarara uğrayabiliriz.

Yangın, sel gibi diğer afetlerde de aynı şekilde panik yapmadan bir çözüm bulmaya çalışmalıyız. Bununla birlikte okulda bize anlatılan doğal afetlerle ilgili konuları çok dikkatli dinlemeli ve bu gibi durumlarda neler yapabileceğimiz önceden öğrenmeliyiz. Böylece karşılaştığımız tehlikeli olaylar karşısında daha az panik yapar ve çözüm yoluna daha çabuk ulaşırız.

Kaynak:Eğitim Sistem

39
4
22
2
5
12
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.