Hangi Bölümler Nisan Atamasında Fazla Kadro Bekliyor?

Hangi Bölümler Nisan Atamasında Fazla Kadro Bekliyor?
Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler nedeniyle KPSS merkezi yerleştirmesinin Nisan ayına çekilmesi adayları fazla atama konusunda umutlandırdı.

Hangi bölüm mezunları bu atamada kendilerine fazla kontenjan ayrılmasını bekliyor?

Öne çıkan alanlar ve sayılarla istenilen kontenjan sayıları. İşte tüm detaylar...

Her yıl kamuya memur alımları için yapılan merkezi atamalar Haziran ve Kasım ayları olmak üzere yılda iki defa yapılırken, 2015 için bu durum Haziran ayında yapılacak seçimler nedeniyle değişti ve yılın ilk merkezi ataması öne çekilerek Nisan ayına alındı. Hal böyle olunca 2014 KPSS'ye giren ve Kasım atamasında 5 bin 67 kadroya yapılan atamayla hayal kırıklığı yaşayan adaylar ikinci atama öncesi büyük bir beklenti içerisine girdi. Son yıllarda yapılan memur alımlarında beklediği kadroyu alamayan ve sayıca az personelin alındığı bölümlerde Nisan ataması öncesi talepler tatmin edici bir kadro sayısının kendilerine ayrılması.

Fazla Kontenjan Bekleyen Bölümler

Hiç şüphesiz geçmiş atamalarda hayal kırıklığı yaşayanların başında iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi, ekonometri, çalışma ekonomosi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin oluşturduğu İİBF mezunları gelmektedir. Sadece lisans mezunu olmanın yeterli görüldüğü Genel İdare Hizmetleri kadrolarına tüm adayların başvurabilmesi bu bölümlerden mezun olan adayların en büyük mağduriyeti olmuştur. Oysa KPSS tercih kılavuzlarında 4001 kodlu kadroların (herhangi bir lisans bölümünden mezun olmak yeterlidir) aldıkları eğitim gereği değiştirilerek İİBF mezunlarına ayrılması sorunun çözümüne yardımcı olacaktır.

Gıda mühendisleride KPSS atamalarında kadro açılmamasından dert yanan bölümlerden biridir. Her üç mezundan sadece birinin iş bulabildiği gıda mühendisleride kamuda başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere yeterince kadro açılmadığından ve girdikleri sınavın hiçbir anlamının olmamasından şikayetçidir.

Fen-Edebiyat fakültesinden mezun olan adaylarda bölümü ne olursa olsun her atamada beklediğini bulamayan büyük bir aday kitlesini oluşturmaktadır. Başta matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümleri olmak üzere Fen Bilgisi alanında atama kontenjanları çok düşük tutulmuş ve adaylar her seferinde hayal kırıklığı yaşamıştır.

Burada mağdur olan bir alanıda hatırlatmamız gerekiyor. Onlar yapacakları görevin eğitimini aldığı halde uzun zamandır atama bekleyen İş ve Meslek Danışmanlarıdır. Verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen adaylar aradan geçen zaman diliminde hiçbir adım atılmamasını eleştiriyorlar. Bu konuda başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik olmak üzere bakanlık bürokratlarını eğitimini aldığı halde bekletilen işsiz İş ve Meslek Danışmanlarının seslerini duyup gerekli adımı atmaya davet ediyoruz.

Önlisans mezunları içerisinde ise ataması az olan bölümlerin başında Bilgisayar Programcılığı mezunları gelmektedir. Son yıllarda bilişim sektöründe ortaya çıkan eleman açığı kamu kuruluşlarında da büyük bir sorun olarak ortaya çıkmasına rağmen bu bölüm mezunları bekledikleri atama sayısını henüz alamamıştır.

Bir başka unutulan bölümde Adalet bölümüdür. Memur atamalarında beklentilerine cevap alamayan mezunlar en azından Nisan ayı için tatmin edici bir rakamı beklemektedirler.

Kaç Atama Yaraya Merhem Olur?

Son dönemde ortaya çıkan talepler ve adayların sosyal medya üzerinden biraraya gelerek taleplerini kamuoyuyla paylaşmaları neticesinde 40 bin atama talep edilmektedir. Bu sayının gerçekten yetkililer tarafından dikkate alınması ve yerine getirilmesi hiç olmazsa adayların yaşadıkları mağduriyeti azaltmak adına iyi bir adım olacaktır. 

Seçimler öncesi 2015'in ilk merkezi atamasının burada adını anmadığımız tüm bölümler için umut verici olması en büyük temennimizdir.
Kpsscafe.com

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.