Hangi canlıları tüketiciler olarak gruplandırırız

Hangi canlıları tüketiciler olarak gruplandırırız
Hangi canlıları tüketiciler olarak gruplandırdınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Besin zinciri, besin ağı olarak canlılar arasında enerji akışını ve birikimini sağlayan ve canlılık faaliyetlerinin devam etmesini sağlayan bir doğal denge ve düzen olarak kabul edilmektedir. Bu düzen içinde tüketici, üretici ve ayrıştırıcı canlılar bulunmaktadır. Tüketici canlılar, sürekli tüketen ve enerji kazanan canlılardır. Üreticiler ise besin üretme yeteneğine sahip canlılardır.

Tüketici canlılar, heterotrof olarak bilinen ve tüketici olarak enerji kazanımı sağlayan ve ekolojik piramit düzeninin en başında bulunan canlılardır. Tüketiciler olarak bilinen canlılar, etçil, otçul, hepçil olarak da ayrılmaktadır. Tüketici canlılar, insan, ayı, inek, fare, tilki, aslan gibi canlılardır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.