Hangi gök cisimleri kendiliğinden ışık enerjisi yaymaktadır

Hangi gök cisimleri kendiliğinden ışık enerjisi yaymaktadır
Hangi gök cisimleri kendiliğinden ışık enerjisi yaymaktadır, Hareket eden gök cisminin hareketini açıklayınız?

Soru : Hangi gök cisimleri kendiliğinden ışık enerjisi yaymaktadır?

Cevap : Gezegenimizi aydınlatan kaynak Güneş’ten gelen ışıktır. Güneş, yıldızlar, ateş böcekleri, ampul, fener, gaz lambası, trafik ışıkları, kandil birer ışık kaynağıdır. 

Soru : Hareket eden gök cisminin hareketini açıklayınız?

Cevap : Bilim Teknik severler için bilimadamları tarafından yapılmış araştırmalar sonucunda yıldızların hızları ve hareketleri ile ilgili olarak, yıldızlar saniyede bir kaç yüz kilometreye varan hızlarla hareket ederler; böylece bir yıl içinde hızlı bir yıldız on milyar kilometre kadar yol gitmiş olabilir. Bu, en yakın yıldızlara olan uzaklıktan bile bin kez daha azdır; bu yüzden gökteki görünen konumları çok yavaş değiişir. ( Örneğin göreli olarak hızlı sayılan ve Bernard yıldızı olarak bilinen yıldız 56 milyon kere milyon kilometre uzaktadır; bakış doğrultumuza dik olarak saniyede 89 kilometre ya da yılda 2,8 milyar kilometre kadar yol alır; bunun sonucu olarak görünen konumu bir yılda 0,0029 derecelik açı kadar kayar.) Astronomlar yakın yıldızların gökten görünen konumlarındaki bu yıllık kaymaya ” öz hareket ” derler. Daha uzak yıldızların gökte görünen konumları öyle yavaş değŸişir ki en sabırlı gözlemde bile onların öz hareketi algılanamaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

12
46
153
20
15
13
73
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum