Hangi hayvan için 4000 kilodan fazla yiyecek ve içecekten oluşan bir açık büfe festivali düzenlenmektedir

Hangi hayvan için 4000 kilodan fazla yiyecek ve içecekten oluşan bir açık büfe festivali düzenlenmektedir
Tayland'ın Lopburi şehrinde 1989'dan beri her Kasım'da sayısı yaklaşık 3000 olan hangi hayvan için 4000 kilodan fazla yiyecek ve içecekten oluşan bir açık büfe festivali düzenlenmektedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Tayland'ın Lopburi şehrinde 1989'dan beri her Kasım'da sayısı yaklaşık 3000 olan hangi hayvan için 4000 kilodan fazla yiyecek ve içecekten oluşan bir açık büfe festivali düzenlenmektedir

A- Makak
B- Cennet papağanı
C- Lemur
D- Tembel hayvan

Doğru Cevap: Makak

Tayland'daki en sıradışı festivallerden biri olan Maymun Büfesi Festivali oldukça eğlenceli ve izlemesi eğlencelidir, bu maymunların çanta, cüzdan ve alet kapmayı sevdiklerini unutmayın!

Yıllık Maymun Büfesi Festivali, Tayland'ın en eski şehirlerinden biri olan Lopburi şehrinde düzenlenmektedir. Şehir, 6. yüzyıldan 10. yüzyıla kadar Dvaravati döneminde kurulmuş ve 1350 ile 1767 arasındaki Aruthaya döneminde önemli bir rol oynamıştır. Lopburi Nehri'nin hemen kıyısında yer alan şehir, tropikal savan iklimine sahiptir. Şehir, Tayland'ın başkenti Bangkok'a yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bangkok'tan tren, otobüs veya arabaya binebilirsiniz.

Bangkok'tan hızlı bir kaçış için mükemmel olan Lopburi, Lopburi Sarayı, Sub Lek Rezervuarı, Prang Khaek, Lopburi Hayvanat Bahçesi ve bir dizi tapınak dahil olmak üzere çok sayıda ilgi çekici yere sahiptir. Şehir şimdi, şehirde yaşayan belirli bir maymun türü olan yengeç yiyen yüzlerce makakla tanınıyor. Eski Lopburi kasabasında, özellikle Phra Prang Sam Yot ve Phra Kaan Mabedi bölgelerinde gelişirler. Bu maymunlar sayesinde binlerce yabancı turist, özgürce dolaşan yüzlerce maymunun manzarasının tadını çıkarmak için şehre geliyor. Sevimli olabilirler ancak özellikle kişisel eşyalarınızı almak istiyorlarsa can sıkıcı da olabilirler. Varlıklarını kutlamak için 1989 yılında, yıllar geçtikçe daha da büyüyen ve daha iyi hale gelen Monkey Buffet Festivali kuruldu. Her Kasım ayında maymunların çoğunun yaşadığı Pra Prang Sam Yot'un Khmer tapınağında düzenleniyor. En iyi şefler tarafından hazırlanan vejetaryen yemekleri, meyve salataları, yapışkan pirinç, Tayland tatlıları ve uzun masalara serilmiş her türlü meyveyi içeren 4.000 kilogramın üzerinde yemek servis edilir. Onların yiyeceklerini almaya çalışmayın yoksa sizden bir şeyler geri alabilirler!

Maymun Büfesi Festivali sırasında maymunların fotoğraflarını çekerken kalplerini yerken izlemek, tadını çıkarmanız gereken unutulmaz bir deneyim! Kasım ayında Tayland'a bir gezi yapın ve Monkey Buffet Festivalinde eğlenin. 

13
25
13
17
101
10
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum