Hangi üniversiteler boş kaldı? LYS ek yerleştirme dönemi ne zaman? LYS 2013 Ek kontenjanları, LYS Ek yerleştirmeleri ne zaman yapılacak?

Hangi üniversiteler boş kaldı? LYS ek yerleştirme dönemi ne zaman? LYS 2013 Ek kontenjanları, LYS Ek yerleştirmeleri ne zaman yapılacak?
2013-2014 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları

2013-2014 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayımlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirmeler her sene olduğu gibi bu sene de yapılacaktır.

Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini, Muhtemelen Eylül Ayı’nın sonunda ÖSYM tarafından açıklanacak olan başvuru merkezleri aracılığıyla veya internet üzerinden bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

Bir önceki sene 27 Eylül’de başlayan Tercih işlemlerinin bu sene de benzer tarihlerde başlayabileceği öngörülüyor.

Ek Yerleştirme kurallarına ilişkin bilgiler, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır. Adaylar, 2013-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu ile Tercih Formuna Eylül ayının sonunda ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Ek yerleştirme için başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Kılavuz basılı olarak dağıtılmayacağından adayların ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri yararlarına olacaktır.

Ek yerleştirme işlemleri, 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2013-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.