Hangisinin doğal uydusu yoktur

Hangisinin doğal uydusu yoktur
Hangisinin doğal uydusu yoktur sorusunun cevabını vereceğiz. Dünya, Mars, Jüpiter ve Venüs hangisinin doğal uydusu yoktur, Hangi gezegenin uydusu yoktur?

Soru : Hangisinin doğal uydusu yoktur

A- Dünya
B- Mars
C- Jüpiter
D- Venüs

Doğru Cevap: Venüs

Venüs, Güneş Sisteminde , Güneş gelenleri, ikinci sıradaki, sıcaklık açısından da birinci sıradaki gezegen .
Güneşe uzaklık bakımından Ikinci Sırada olmasina Rağmen tr sıcak gezegen olmasının nedeni de atmosferinin gelen güneş ışınlarının Dışarı çıkmasına Topçu Alay Komutanı vermemesidir. Hatta belki insanlar [ kim? ] eskiden Dünya gibi görünen canlıların yaşadığı yeşil bir gezegen olmuş da söylerlerdi. Ayrıca Zühre , Çolpan veya Çoban Yıldızı olarak da bilinir. Bu gezegen adını Eski Roma tanrıçası Venüs ( Eski Yunan Mitolojisi 'nde Afrodit )' ten sahiptir. Kendi ekseni olma, Güneş Sistemindeki diğer tüm gezegenlerin aksi istikamette döner. Güneş etrafındaki dönüşünü 224.7 Dünya dışı tamamlar.
Büyüklüğü Açısından Dünya ile benzerlik gösterdiğinden Dünya ile kardeş gezegen Veya dünyanın, ikizi Olarak da bilinmektedir. Gökyüzünde Güneş 'e yakınlaştırma sağlamıştır ve Dünya'nınkine göre Güneş'e daha yakın zamanda yeryüzünden sadece Güneş doğmadan önce yada batmadan sonra görebiliriz. Bu itibak Venüs Akşam Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Tan Yıldızı olarak da isimlendirilir. Çoban Yıldızı da denmektedir. Görülebildiği zamanlar, gök bölgesinden parlak cisim olarak dikkat çeker.

114
21
17
7
107
108
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum