Haşlanan sebzeleri sudan ayırmak için nasıl bir yöntem kullanılır

Haşlanan sebzeleri sudan ayırmak için nasıl bir yöntem kullanılır
Haşlanan sebzeleri sudan ayırmak için nasıl bir yöntem kullanıldığını konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yemek yaparken bazı yemek malzemeleri haşlanır. Haşlama yapılması için de suda kaynatma işleminin yapılması gerekir. Haşlanan sebzelerin sudan ayrılması en son aşama olarak gerçekleşmektedir. Haşlanan sebzelerin sudan ayrılmasını gerçekleştirmek için süzme işlemi yapılır. Bunun için de süzgeç kullanılmaktadır.

Haşlanan malzemeler, daha sonra yeniden pişirilmek için farklı tencerelere de konabilir. Sarma yapılacaksa lahana sarması için lahana yaprakları haşlanır ve süzülür. Daha sonra lahana içi yarı pişmiş olarak lahanaya sarılır. Lahana pişmeye bırakılırken yeniden tencereye az miktarda su eklenir. Böylece hem haşlama hem pişirme işlemleri bir arada olarak yapılabilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
63
0
4
0
0
482
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.