Hayvanlardan ve bitkilerden elde edilen ürünler nelerdir, açıklayınız

Hayvanlardan ve bitkilerden elde edilen ürünler nelerdir, açıklayınız
Hayvanlardan ve bitkilerden elde edilen ürünler nelerdir, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hayvanlardan ve bitkilerden elde edilen ürünler nelerdir, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Bitkilerden elde edilen ürünler arasında gıda maddeleri, yağlar, tekstil malzemeleri, ilaçlar, kağıt, odun ve mobilya bulunmaktadır. Hayvanlardan elde edilen ürünler arasında ise et, süt ürünleri, yün, deri, bal, ipek, yumurta, balık ürünleri ve gübre yer almaktadır. Bu ürünler, insanların beslenmesinden giyimine, konut ihtiyaçlarından sağlık alanına kadar birçok alanda kullanılmaktadır.

Hayvanlardan elde edilen ürünler arasında et, süt, yumurta, bal, arı sokumu, ipek, pullar, deri, kemik, tüy, keçi tiftikleri sayılabilir. Mesela ineklerden süt, dana eti; koyunlardan et, süt, yün; tavuklardan et, yumurta elde ediliyor. Arılardan bal ve arı sokumu toplanıyor. Tavşanlardan kürk, keçilerden tiftik alınıyor.

Bitkilerden elde edilen ürünler ise daha çok sayıdadır. Bunlar arasında; tahıllar, endüstri bitkileri, sebze ve meyveler, baharatlar, ilaç hammaddeleri, boya maddeleri, kauçuk, lastik, yağlar sayılabilir. Örneğin buğdaydan un, makarna; pamuktan kumaş; şeker kamışından şeker; çaydan çay; zeytinde zeytinyağı elde ediliyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.