Hayvanların ve bitkilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için nelere ihtiyaçları vardır

Hayvanların ve bitkilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için nelere ihtiyaçları vardır
Hayvanların ve bitkilerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için nelere ihtiyaçları vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bitkiler ve hayvanlar tüm diğer canlılar gibi temel yaşam kaynağı olan suya, daha sonra da hava, toprak, ışık (güneş) ve besine ihtiyaçları vardır.

  • Bitkiler insanlar için nasıl oksijen kaynağı ise kendileri de yaşamak için oksijene ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle gündüz diğer canlıların yaşamı için fotosentez yaparken geceleri de kendi yaşamları için solunum yaparak oksijen üretirler. Bitkiler fotosentez olayını güneş sayesinde gerçekleştirirler.
  • Güneş bitkilerin büyümesi için çok gereklidir. Ayrıca tüm canlılar gibi su onlar içinde en temel gıdadır. Bitkiler yapılarına göre farklı sıcaklıklarda yetişirler. Kimisi kış ılıklığını severken, kimi de yaz sıcaklığında yaşamlarını devam ettirirler.
  • Hayvanlar da tıpkı bitkiler gibi yaşamlarını devam ettirebilmek için suya, güneş enerjisine, oksijene, besine ihtiyaç duyarlar. Hayvanların ihtiyaçları yaşadıkları ortama göre değişiklik gösterir. Karada yaşayan hayvan suda, suda yaşayan da karada yaşamını devam ettiremez. İşte bu nedenle hayvanlar günlük yaşamların devam ettirirken yaşadıkları yerlere göre farklı besinlere ihtiyaç duyarlar.
  • Kimi hayvanlar etobur oldukları için etle beslenirken, kimileri de otobur olduklarından otla beslenirler. Bitki ve hayvanlar doğal çevreleri bozulmadığı sürece ve ihtiyaçları karşılandığı sürece yaşamlarını devam ettirirler ve insanların sağlıklı bir çevrede yaşamalarına katkı sağlarlar. Burada insana düşen görev havayı, suyu, toprağı, doğayı korumaktır.

423
1297
674
206
195
139
825
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.