Hücre duvarını, kloroplastları ve hücre çekirdeğini tespit edebildiniz mi

Hücre duvarını, kloroplastları ve hücre çekirdeğini tespit edebildiniz mi
Hücre duvarını, kloroplastları ve hücre çekirdeğini tespit edebildiniz mi, Işık şiddetini arttırdığınızda sitoplazma hareketlerinin hızlanmasının sebebi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sonuçlandırma
1. Hücre duvarını, kloroplastları ve hücre çekirdeğini tespit edebildiniz mi?
Dikkatli şekilde uygulama yapıldı ise tespit edilebilir.

2. Işık şiddetini arttırdığınızda sitoplazma hareketlerinin hızlanmasının sebebi nedir?

Bu soruyu özellikle bitkisel hücreler için cevaplamamız uygun olur çünkü fotosentez reaksiyonları sırasında güneş ışığının etkisi vardır. Güneş ışığının şiddeti arttıkça sitoplazma hareketleri hızlanır. Çünkü fotosentez gibi reaksiyonlar ışığın şiddeti arttıkça artar. Aynı zamanda fotosentez reaksiyonları kırmızı-mor-mavi ışıklarında hızlanır.

3. Su miktarının ve ışık şiddetinin sitoplazmanın hareket hızına etkisi nedir?

Sitoplazma, hücre iskeleti, organeller ve sitozol adı verilen sıvıdan oluşan kısımdır. Hücre zarı ile çekirdek zarı arasında bulunur. Dinamik ve canlıdır. Yumurta akına benzeyen bir akışkanlığı mevcuttur. Su miktarının ve ışık şiddetinin sitoplazmanın hareket hızına etkisi doğru orantılıdır.

Su arttıkça--> sitoplazma hareket hızı artar. Işık şiddeti arttıkça--> sitoplazma hareket hızı artar.

0
2
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.