Hükümet 100 Bin Öğretmen mi Atayacak

Hükümet 100 Bin Öğretmen mi Atayacak
Başbakan Erdoğan 2014'te 50 bin öğretmenin atanacağını açıkladı. Peki bu öğretmenler dershane öğretmenleri mi yoksa atanamayan öğretmenlerden mi alınacak?

Başbakan Erdoğan dershanelerin kapatılması konusundaki kararlılığını ortaya koyduğu programda, dershane öğretmenlerinin mağdur edilmeyeceğini, Milli Eğitim'de görevlendirileceğini söylemişti.

Bu açıklamaları üzerine Başbakan'a Erdoğan'a atanamayan 250 bin öğretmenin durumu sorulmuştu. Başbakan Erdoğan, halihazırda 126 bin öğretmen açığı olduğunu, ama bunların hespini birden atamanın bütçe gerçekleri ile bağdaşmadığını söylemişti.

Dershanelerin kapatılması durumunda mağdur olacak kesimlerden birisi de burada görev yapan öğretmenler. 50 bin civarında öğretmen dershanelerde görev yapıyor. Dershanelerin kapatılması durumunda bu öğretmenlerin Milli Eğitim bünyesine katılacağı söylenmişti.

Başbakan Erdoğan, o akşamki programda dershane öğretmenlerini mülakatla Milli Eğitim Bakanlığına alacaklarını açıkladı.

ŞUBAT AYINDA 10 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Erdoğan ayrıca Şubat ayında yaklaşık 8500 öğretmenin emekli olacağını ve onların yerine 10 bin öğretme ataması yapacaklarını da ilk kez o programda dile getirmişti. Güzel bir gelişme. Bir süre önce Şubat ayında öğretmenler atamalarını kendileri kaldırmıştı.

Erdoğan bu açıklamalarından kısa bir süre sonra Trabzon'da Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapacaklarını söyledi.

Böylece 2014 yılı için Şubat ayında 10 bin + Ağustos ayında 40 bin olmak üzere toplamda 50 bin öğretmen ataması yapılacak.

Başbakan'ın bu açıklamaları sonrası şimdi akıllara şu soru geldi.

Bu atanacak 50 bin öğretmen "atama bekleyen" öğretmenler arasından mı atanacak yoksa dersaahne öğretmeneleri arasından mı?

Eğer atama bekleyen öğretmenler atanacaksa buna ilaveten 50 bin de dershane öğretmeni mi atanacak?

Yani 2014 yılında toplamda 100 bin öğretmen mi atanacak?

Başbakan Erdoğan 126 bin öğretmen açığını bütçe gerçekleri var diyerek birden atamasını yapacağını söyemişti, şimdi 100 bin öğretmeni bir anda nasıl atayacaklar?

YA VERGİLERİ ARTIRIRIZ YA DA BORÇLANIRIZ

Öte yandan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bugün dershane öğretmenlerinin Milli Eğitim'e atanması durumunda kadro sıkıntısının olup olmadığı soruldu. Öyle ya maaşları verecek olan Maliye Bakanlığı...

Mehmet Şimşek, 2014 yılı bütçesinde 74 bin memur alınmasının planlandığını ama kadroların dağılımının yapılmadığını, Başbakan isterse tüm kadroların öğretmen alımlarına ayırılabileceğini söyledi.

Şimdi burada da akıllara şu sorular geliyor?

1) Bütün kadrolar öğretmen alımları ile doldurulursa dğer kamu kurumlarının ihtiyaçları nasıl giderilecek?

2) Halihazırda 74 bin kadronun hepsi öğretmen alımlarına ayırılsa bile toplamda dershane öğretmenlerinin alımıyla birlikte 100 bin öğretmen ataması nasıl yapılacak?

3) Sadece 50 bin öğretmen ataması yapılacaksa bunlar dershane öğretmenlerinden mi yoksa atanamayan öğretmenlerde mi olacak?

4) Sadece dershane öğretmenleri kadroya alınacaksa "atanamayan öğretmenler"e haksızlık olmayacak mı?

5) Atanamayan öğretmenler alınacaksa dershanelerin kapatılması ile boşta kalacak 50 bin öğretmen nasıl alınacak?

6) Hem atanamayanlardan 50 bin hem de dershanelerden 50 bin öğretmen alınacaksa 100 bin öğretmeni bir anda nasıl atayacaklar?

7) Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in dediği gibi, bu atamaların kaynağını karşılamak için halka yeni vergiler mi konulacak?

8) Dershaneleri kapatmanın faturası 70 milyon vatandaşa mı kesilecek?

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.