Hz. Muhammed nasıl bir eş, baba ve dede

Hz. Muhammed nasıl bir eş, baba ve dede
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) nasıl bir eş, baba ve dede olduğu konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber (a.s.), genç yaşta kendinden büyük bir hanımla evlenerek evlilik hayatına başlamıştır. Ailesinin isteklerini yerine getiren, ailesine bakan ve koruyup gözeten biri olarak yaşamıştır. Güvenilir, samimi ve dürüst olması ile hayatında mutlu olmasını sağlamıştır.

Peygamberlik yıllarında birkaç evlilik yapmak zorunda kalmıştır. Dinin yayılması ve öğrenilmesi için bu gerekli olmuştur. Çocukları ve torunları olmuştur. İyi bir baba, sevecen bir dede olmuştur. Çocuklarına ve torunlarına göz gibi bakmış ve onları çok severek her şeyden sakınmıştır. Eşleriyle arası her zaman iyi olmuş, eşlerinin sorunlarını dinlemiş ve onlara çözümler sunmuştur.

  • Çocukları kucaklayıp öper ve onların başlarını okşardı
  • Hasta olan çocuklarla ilgilenir ve onları ziyaret ederdi
  • Çocuklara ikramda bulunurdu
  • Çocuklara yumuşaklıkla davranırdı
  • Çocuklara şefkatle seslenirdi
  • Çocukların ellerinden tutardı

Rasulullah (s.a.v.) kadınlara ve özellikle kız çocuklarına hiç değer verilmeyen bir dönemde peygamber olarak gönderilmiştir. Tebliğ ettiği İslam dini bu vahşeti büyük günahlardan saymış, çocuklara belirli haklar tanımış ve değer vermiştir.

Peygamber Efendimiz hem değer verilmeyen çocuklara iâde-i itibarda bulunmuş, hem de onların terbiyelerinin en güzel şekilde olması gerektiğine işaret ederek bizzat bunları göstermiştir.

3204
1602
2193
449
400
401
2705
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum