Hz. Muhammed’in peygamberlikle görevlendirilmesi ne zaman ve nasıl olmuştur

Hz. Muhammed’in peygamberlikle görevlendirilmesi ne zaman ve nasıl olmuştur
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlikle görevlendirilmesi ne zaman ve nasıl olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammed’in Peygamberlikle görevlendirilmesi 610 yılında, Hira Mağarasında iken olmuştur. Cebrail(a.s.), Peygamberimizin yanına gelerek oku demiş. Efendimiz ben okumam bilmem deyince iki defa daha Cebrail Peygamberimizi sıkarak tekrardan oku demiş. Efendimizin ben okuma bilmem ki demesi üzerine Cebrail Alak suresinin ilk beş ayetini okumuştur. Bu olayla da efendimizin peygamberlik görevi başlamıştır.

Peygamberimiz (s.a.v.), yetim olarak dünyaya gelmiştir ve altı yaşındayken de öksüz kalmıştır. Bu yaşından itibaren de amcası Ebu Talip himayesinde yetişmiştir. 25 yaşında Hazreti Hatice (r.a.) ile evlenmiştir. 40 yaşında da peygamber olmuştur.

Nübüvvete yakın zamanda Hira Mağarası’na giderek Nur Dağı’nda yalnız kalıp düşünen ve hayatı sorgulayan Peygamber (s.a.v.), bir gece Cebrail a.s.’ın gelmesiyle irkilmiş, şaşırmış ve korkmuştur. İlk vahyi indiren Cebrail a.s., Hazreti Muhammed’i peygamberlikle vazifelendirmiştir. Peygamber a.s., eve gidip örtülere büründüğünde, hanımı Onu teskin etmiştir. Cebrail a.s. ile tekrar örtünmemesini ve kalkıp uyarmasını bildirmiştir.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazılarımızı da okudular

1. Alâk suresinin ilk beş ayetinin anlamı yazımızı okumak için tıklayınız
2. Peygamberimiz (s.a.v.), İslam davetinin ilk yıllarında ne gibi zorluklarla karşılaşmıştır  yazımızı okumak için tıklayınız
3. Hicret, muhacir, ensar, Veda Haccı ve Veda Hutbesi ne demektir  yazımızı okumak için tıklayınız
4. Mescid-i Nebi’nin ne zaman ve ne amaçla yapıldığı yazımızı okumak için tıklayınız
5. Nasr suresinin okunuşunu ve anlamı yazımızı okumak için tıklayınız

472
7
1035
143
197
235
525
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum