Hz. Yusuf’un hayatı

Hz. Yusuf’un hayatı
Peygamberlerden Hz. Yakup’un oğlu olan Hz Yusuf hayatını kısa öğrenebileceğiniz oldukça faydalı ve sade bir içerikle karşınızdayız. İşte, Hz. Yusuf’un örnek hayatının yer aldığı kısa bir özet…

Hz. Yusuf, Kur’an’da adı geçen peygamberlerdendir. Yakup Peygamberin on iki oğlundan biridir. Dünyalar güzeli bir çocuk olan Hz. Yusuf’u babası çok seviyordu.

Hz. Yusuf, bir gece rüyasında on bir yıldız, güneş ve ayın kendisine secde ettiklerini gördü. Rüyasından çok etkilendi. Bu rüyayı babasına anlattı. Babası, Hz. Yusuf’un ileride önemli bir kişi olacağını anladı. Ona, rüyasını kardeşlerine anlat mamasını tembihledi. Çünkü kardeşlerinin Hz. Yusuf’u kıskanmalarından endişe ediyordu. Hz. Yakup’un endişesi haklı çıktı. Kardeşleri kıskançlıklarından dolayı aralarında anlaşıp Yusuf’tan kurtulmaya karar verdiler. Gezip eğlenmek bahanesiyle babalarından izin alarak Hz. Yusuf’u kırlara götürdüler. Onu bir kuyuya attılar. Gömleğine de avladıkları bir hayvanın kanını sürerek, “Yusuf’u kurt kaptı.” diye babalarına yalan söylediler.

Kuyunun yanından geçmekte olan bir kervanın yolcuları, Yusuf’u kuyudan kurtarıp Mısır’a götürdüler ve onu Mısır vezirine köle olarak sattılar. Hz. Yusuf, kendisine atılan bir iftiradan dolayı hapsedildi ve uzun yıllar hapiste kaldı. Allah, ona rüyaları yorumlamasını öğretti. Hapiste arkadaşlarının rüyalarını yorumluyordu.

Yorumladığı rüyalar doğru çıkıyordu. Allah onu, insanları doğruya ve güzele çağırması için peygamber olarak görevlendirdi.

1023
103
366
38
50
93
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum