İlkokul Din Kültürü sene başı zümresi toplantı tutanağı

İlkokul Din Kültürü sene başı zümresi toplantı tutanağı
2019-2020 eğitim öğretim yılı ilkokul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sene başı zümresi toplantı tutanağını haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

…….. İLKOKULU DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ SENE BAŞI ZÜMRE TUTANAĞI

 

Gündem Maddeleri:

1- Açılış ve yoklama

2- Öğretim programlarının incelenmesi ve yıllık plan hazırlanması

3- Derslerin işlenişinde uygulanacak yöntem ve tekniklerin belirlenmesi

4- Özel ihtiyacı olan öğrenciler için BEP Planlarının yapılması

5- Diğer zümre öğretmenleri ile yapılacak olan ortak çalışmalar

6- Öğretim alanı ile bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerin uygulanması

7- Derslerin daha verimli işlenebilmesi için ihtiyaç duyulan kitap, araç-gereç ve benzeri materyallerin belirlenmesi

8- Okul ve çevre imkanlarının değerlendirilerek yapılacak olan gezi ve gözlemlerin planlanması

9- Dönem içerisinde yapılacak olan sınavların planlanması

10- Öğrenci başarısının değerlendirilmesi amacı ile sınav analizlerinin yapılması

11- Derslerde Atatürkçülük ile ilgili konuların üzerinde durulması

12- Dilek ve Temenniler, Kapanış

Alınan Kararlar:

1- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Sene Başı Zümre Toplantısı İçin  ………/ 09/ 2018 tarihinde saat 10.00’da öğretmenler odasında toplantı başladı. Zümre başkanı ………………………….. tarafından yapılan yoklamada tüm zümrelerin hazır olduğu görüldü. Başka, yeni eğitim-öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı başlattı.

Toplantıda alınan kararların yazılması için ise yazman olarak …………………………………… seçildi.

2- Bu yıl yenilenen Talim ve Terbiye Kurulunun 19/01/2018 tarihli ve 2 Sayılı “İlkokul 4. Sınıf, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu (5-8. Sınıflar) Din Kültürü ve Ahlak Dersi Öğretim Programı” internet sitesinden indirilerek zümre başkanı tarafından toplantıya katılanlara genel olarak aktarıldı.

Önceki öğretim programında altı başlık halinde olan öğrenim alanlarının yeni müfredatta beş başlık altında toplandığı; sınıflar arasında bazı konuların yer değiştirildiği, önceki öğretim programında olmayan yeni konuların müfredata girdiği görüldü.

Öğretim yılı başlamadan önce hazırlanacak olan Ünitelendirilmiş Yıllık Planların bu öğretim programındaki konulara ve eğitim-öğretim yöntemlerine göre hazırlanması kararlaştırıldı.

3- Hazırlanan yeni öğretim programı beceri temellidir. Ders işlenirken konulardaki kazanımların öğrenciler tarafından hayatına yansıtılmasına, dini ve ahlaki değerleri kazanması amaçlanır. Sürekli konuşan bir öğretmen yerine öğrencilerin düşünmesinin önünü açan, onlara yol gösteren bir öğretim tarzı benimsenmesi kararlaştırılmıştır.

4- Hafif ve orta düzeydeki zihinsel engelli kaynaştırma öğrencileri için yakın ve uzak hedeflerinin belirtildiği özel BEP hazırlanması kararlaştırıldı.

Ayrıca dönem içerisinde yapılacak olan yazılı sınavlarda BEP Öğrencilerine özel soruların hazırlanması kararlaştırıldı.

5- Türkçe’nin doğru kullanımı, öğrencilerin yazı yazma becerilerinin geliştirilmesi ve kendilerini toplum içerisinde daha iyi ifade edebilmeleri için Sınıf öğretmeni ile sürekli iletişim halinde olması kararlaştırıldı.

6- Derslerin işlenişinde teknolojik imkanlardan yararlanılmasına, akıllı tahtaların aktif olarak kullanılmasına, dersin sunu, çalışma kağıdı, etkinlik vb. şeylerle desteklenerek öğrencilerin daha aktif katılımlarının sağlanmasına, beceri temelli bir eğitim anlayışının oluşturulması kararlaştırıldı.

7- Derslerin daha iyi ve verimli bir şekilde ilenebilmesi için öğrencilerin ana kaynak olarak ders kitabını kullanmaları kararlaştırıldı. Ayrıca konularla ilgili olarak internet sitelerinde hazırlanan videoların ve çeşitli interaktif etkinliklerin de dersin son on dakikalık bölümlerinde öğrencilere gösterilmesi kararlaştırıldı. 

8- Okul ve öğrenci imkanlarının gözetilerek yıldan en az bir kere gezi düzenlenmesine karar verildi. Bu gezilerin öğrencilerin milli ve manevi duygularını en üst seviyeye ulaştıracak Çanakkale, Malazgirt vb yerler olması kararlaştırıldı.

Ayrıca 2. Ünitede yer alan Namaz konusunda en yakınımızda bulunan bir camiye giderek Caminin bölümlerinin öğrencilere tanıtılması kararlaştırıldı.

9- 1. ve 2. Dönem 2 Yazılı Sınav ve 2 Ders içi Performans notunun verilmesi kararlaştırıldı.

1. Dönem yazılı sınavların;

  • 1. Yazılı sınav: 12-16 Kasım 2019,
  • 2. Yazılı Sınav: 24-28 Aralık 2019 tarihlerinde olması

2. Dönem yazılı sınavların;

  • 1. Yazılı Sınav: 25-29 Mart 2020
  • 2. Yazılı Sınav: 20 -24 Mayıs 2020

10- Yazılı sınavlar yapıldıktan sonra öğrencilerin yazılı kağıtlarının incelenerek bir sınav analizi yapılması, öğrencilerin en çok hangi soruda zorlandıklarının tespit edilmesi, yanlış yapılan soruların tekrar sınıfta anlatılarak o kazanımı öğrencilerin daha iyi anlamalarının sağlanması kararlaştırıldı. 

11- Dönem içerisinde dersler işlenirken Atatürkçülük ile ilgili konulara vurgu yapılmasına; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramının denk geldiği haftalarda Atatük’ün hayatından örnekler verilmesi kararlaştırıldı.

12- Dilek ve temenniler konusunda söz alan olmadığından başkan ……………………………. toplantının ve 1. Kanaat döneminin eğitim camiamız açısından sağlıklı ve başarılı geçmesi dilekleriyle toplantıyı kapattı.             

 

Zümre Başkanı            DKAB Öğretmeni

 

UYGUNDUR
..  / 09 / 2019
Okul Müdürü

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.