İnsan vücudu için Fe2+ iyonunun önemi

İnsan vücudu için Fe2+ iyonunun önemi
İnsan vücudu için Fe2+ iyonunun önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Fe2+ iyonu insan vücudunda kanın yapısında bulunan hemoglobin proteininin bir parçasıdır. Bu nedenle Fe2+ iyonu kanın solunum için yaptığı CO2 ve O2 taşıma işlevini göstermesi için büyük öneme sahiptir.

Bir araba yapmak için bazı parçalara ihtiyaç duyarsınız, örneğin silindir blokları, kayışlar, yakıt deposu ve kaporta. Bunlardan birinin eksikliği, arabanın işlevinden yoksun kalmasına sebep olur.

Fe2+ iyonu da kandaki oksijen ve karbondioksit taşıma işlerini yapan hemoglobin proteininin çok önemli bir parçasıdır, ve o olmadan hemoglobin olmaz. Hemoglobin olmadan da yaptığımız akciğer solunumu diğer organlara ulaşmaz.

Bu iyonun kanda eksikliği sonucunda anemi hastalığı oluşur. Fazlası da zararlı olan iyon, fazlalığı durumunda polisitemi durumunu oluşturur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
2
0
1
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.