İnsanlar atomun varlığından nasıl haberdar olmuştur

İnsanlar atomun varlığından nasıl haberdar olmuştur
Atomlar gözle görülemeyecek kadar küçük taneciklerdir. Sizce insanlar atomun varlığından nasıl haberdar olmuştur, bu kadar küçük parçacıklar nasıl incelenmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atom kelimesini ilk kullananlar bundan binlerce yıl önce Antik Yunan döneminde yaşamiş düşünürlerden Demokritos ve Leukippos’tur. Bu düşünürler atomda uzay boşluğunun varlığını, atomların sürekli hareket halinde olduğunu ve cisimleri oluşturan en küçük yapı taşları olduğunu söylemişlerdir.
Bu görüşe karşı çıkan Aristoteles olmuştur. Aristo, her varlığın 4 temel madde olan ateş, su, toprak ve havadan meydana geldiğini iddia etmiştir. Ancak zamanın bilimsel yöntemleri ve teknolojisinin araştırmalara el vermediği için maddenin atomlardan oluştuğu ancak 19. yüzyılda kanıtlanabilmiştir.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

1
13
2
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.