İnsanların çevreye verdiği zararlar nelerdir

İnsanların çevreye verdiği zararlar nelerdir
İnsanların çevreye verdiği zararlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın doğayla olan ilişkisinden dolayı verdikleri ve aldıkları bulunmaktadır. İnsanlar teknolojinin gelişmesi ve insani arzuların yozlaşması sonucunda doğaya zarar veren hareketler içinde yer almaktadır. Çevre kirliliği olarak insanlığın önünde bir sorun oluşması bu nedenledir.

Çevre kirliliği denince akla kısa vadeli kirliliklerden daha çok, uzun vadeli ve feci sonuçları olan kirlilikler gelmelidir. Su, hava, ses, gürültü, ışık kirlilikleri, sanayi atıkları, şehirleşmenin getirdiği yoğunluklar dünyaya ve haliyle doğaya uzun vadeli zararlar vermektedir.

Bu zararların en belirginleri, atmosferin incelmesi, ozonun delinmesi, küresel ısınma, buzulların erimesi, iklimlerin değişmesi, su kaynaklarının azalması, depremlerin çoğalması, yangınların artması, ormanların azalması ve benzeri şekildedir.

Sanayileşme, fabrikalaşma, şehirleşme ve gelişen teknolojik imkanların olumsuz etkileri insanı ve çevresini yani doğal yaşamı doğrudan etkileyen olguların oluşmasına neden olmaktadır. Ayrıca açığa çıkan enerji ihtiyaçları için yapılan yanlış yatırımlar doğayı tahrip etmekte ve ekolojik dengeyi doğrudan vurmaktadır. Hayvan ve bitki nesillerinin tükenmesi, tarihi ve doğal eserlerin özelliğini kaybetmesi insan kaynaklı oluşan doğaya verilen zararların bir başka tarafıdır.

18
2
1
1
1
6
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.