İnsanların yerine akıllı olarak nitelendirilen robot düşünebilir mi

İnsanların yerine akıllı olarak nitelendirilen robot düşünebilir mi
İnsanların yerine akıllı olarak nitelendirilen robot ya da sistemler düşünebilir mi, yorumlayınız.

İnsanlar gibi çalışan ve tepki veren sistem: Yapay zeka

Makinelere öğrenme boyutu kazandıran yapay zeka, yıllardır her alanda karşımıza çıkıyor. Kısaca "AI" denilen sistem fark edilse de edilmese de insanları yönlendiriyor.

Yapay zeka, bir bilgisayarın veya bilgisayar kontrolündeki bir robotun farklı faaliyetleri canlılara benzer şekilde yerine getirmesini sağlıyor. İngilizcesi "artificial intelligence" olan yapay zekaya kısaca "AI" deniyor.

İnsanın zihinsel ve biyolojik özelliklerinin yazılımlar aracılığıyla makinelere aktarılmasını sağlayan yapay zeka, sinir ağları, veri ve algoritmik yöntemler aracılığıyla makinelere öğrenme yetisini kazandırıyor.

Bu konu ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudu.

Başkalarının düşüncelerini sorgulamadan kabul etmenin sonuçları neler olabilir yazımızın buradan okuyabilirsiniz. Tıklayınız

3
42
0
1
1
0
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.