Isı, maddeler üzerinde ne gibi değişiklikler yapar

Isı, maddeler üzerinde ne gibi değişiklikler yapar
Isı, maddeler üzerinde ne gibi değişiklikler yapar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Isı ve sıcaklık enerji olarak madde üzerinde bazı dengeleri değiştirmektedir. Isı ve sıcaklık, kinetik enerjiye bağlı olarak değişimler meydana getirmektedir. Isı bir enerji çeşidi olarak sıcaklığın artmasında da etkili olmaktadır. Isı, birim maddenin sıcaklığını bir derece arttırmak için gerekli olan enerji olarak bilinmektedir. Sıcaklık ise maddenin kinetik enerjisinin ortalama değeri olarak bilinmektedir.

Isı, maddeler üzerinde bazı değişimlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Isı sayesinde maddeler, erir, donar, genleşir, büzüşür. Isı arttıkça madde düzensizliği de artar. Katı olan sıvı, sıvı olan gaz olabilir. Isı azaldıkça maddenin düzenliliği artar. Gaz, sıvıya, sıvı katıya dönüşebilir.

Dağlardaki kar eriyerek derelere karışır. Kışın her yer karla kaplı iken bahar geldiğinde doğada değişimler olur. Bu değişimler hangi etki ile olabilir?

Bu değişimin sebebi hava sıcaklığının değişmesidir. Havanın ısınmasıyla buzlar erir ve akar suya dönüşür.

Kaynak:Eğitim Sistem

378
416
159
137
158
158
114
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.