Isıracak it dişini göstermez atasözünün anlamı nedir

Isıracak it dişini göstermez atasözünün anlamı nedir
Isıracak it dişini göstermez anlamı, birisine kötülük yapmayı planlayan kişiler bunu sinsice ve gizlice yaparlar. Amaçlarını ulu orta söylemezler.

Eğer kötülük yapacağını söyleyen varsa bu, kuru tehtitden ve atıp tutmaktan öte değildir. Nitekim köpeklerde ısıracakları kişiye havlamaz, diş göstermezler. Sessizce saldırırlar. 

Bir kötülükte kararlı olan kişilerin bunu sinsice yapacakları, kuru tehtitler savuran insanların ise bunu yapmaya cesaret edemeyeceklerini vurgulamak için söylenir.

Isıracak it dişini göstermez, Isıracak it dişini göstermez atasözünün anlamı şu şekilde :

Bu atasözünde kısaca anlatılmak istenen konu, Kötülük yapmayı düşünen kişi, bunu zamanı gelince ve aniden gerçekleştirir.

İnsan, kötü bir fiili ulu orta, herkese göstererek veya duyurarak yapmaz. Kötülük etmeye kararlı olan, bunu daha önce açığa vurmaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

29
222
180
36
25
59
63
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.