İskelet sisteminin görevleri nelerdir

İskelet sisteminin görevleri nelerdir
İnsanda iskelet sisteminin görevi nedir, iskelet sisteminin görevleri nelerdir, iskelet sisteminin görevleri nelerdir maddeler halinde kısaca açıklayalım.

İskelet sistemi nedir

İskelet, canlılarda kemiklerden oluşmuş eklem ve bağlarla birbirine tutturulmuş, etrafı kaslarla sarılı destek yapıya denir. İskelet veya iskelet sistemi, biyolojide canlı organizmaya fiziksel destek sunan,iç organların korunmasını sağlayan, çoğunlukla minerallerden oluşan bir organdır.

İskelet sisteminin görevlerini kısaca Maddeler halinde şu şekilde sıralayabilmek mümkündür:

  • Vücuda şeklini iskelet sistemi vermektedir.
  • Vücudumuz bu sistem sayesinde dik durur.
  • İnsan vücudu bu sistemdeki kaslar ve eklemler aracılığıyla hareket edebilmektedir.
  • Bu sistem insan vücudunu dışarıdan gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevlidir.
  • Kan hücresi üretimi iskelet sistemi tarafından gerçekleştirilir.
  • Kaslarımız ve organlarımız iskelet sistemine tutunarak bulundukları yerde durmaktadır.

İskelet sistemimizin olmaması halinde vücudumuzun bir et yığınından farkı kalmazdı. İnsanların hareket etmesi mümkün olmazdı. İskelet sistemi olmasaydı vücudumuzu dış etkilere karşı koruyamaz ve kan hücresi üretemezdik. Yine insan vücudunun dik durabilmesi de iskelet sistemi tarafından gerçekleştirilmektedir. Vücudumuz şeklini iskelet sistemi sayesinde almaktadır.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1
4
1
1
0
1
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum