İslam Dininin temel kaynakları neler

İslam Dininin temel kaynakları neler
İslam dininin temel kaynakları nelerdir, İslam dini ve İslam dininin temel kaynaklarını madde madde yazınız İslam dininde dört temel kaynak bulunmaktadır. Bu kaynakları şu şekilde sıralayabiliriz;

İslam dininin temel kaynakları dört tanedir. Bunlar; Kur'an-ı Kerim, Sünnet, İcma ve Kıyas’tır.

Kur'an'ı Kerim; Yüce Allah (c.c) tarafından Cebrail (a.s) aracılığıyla vahiyle Hz.Muhammed'e (s.a.v) gönderilmiş olan kutsal bir kitaptır.İslam dininin en temel kaynağıdır.

Sünnet, Peygamberimizin söz, fiil ve takrirleridir. Hz.Muhammed (s.a.v)'in yapmış olduğu davranışların ve söylemiş olduğu sözlerin bütünüdür. İslam dini açısından Kur'an'ı Kerim'den sonra en önemli temel kaynak olarak kabul edilir.

Kıyâs, bir mes’ele hakkında Kitab ve Sünnette bulunan şer’î bir hükmü, aralarındaki illet ve sebeb benzerliğinden dolayı diğer bir mes’ele hakkında da vermektir.

Kıyas kelime anlamı olarak; sözlük anlamı olarak eşitlik, denklik, bir şeyi başka bir şey ile ölçmek anlamlarına gelmektedir. Terim anlam olarak ise ir şer'i problemin hükmünü temel alarak, o problem misil ve benzer diğer bir problem hakkında hüküm ortaya koymaktır.

İcma ise, bir asırda bulunan İslâm müctehidlerinin bir mes’ele üzerinde ictihad yoluyla verdikleri hükümlerinde ittifak etmelerine verilen addır. İcma kelime anlamı olarak; belirli bir dönemde yaşamış olan alimlerin bir konu üzerindeki çalışmalarda delileri ile beraber aynı fikri benimsemeleridir. Yani aynı kararda bulunmaları anlamına gelir.

1612
95
459
25
119
50
1522
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.