Kur’an-ı Kerim niçin İslam dininin temel kaynağıdır

Kur’an-ı Kerim niçin İslam dininin temel kaynağıdır
Sizce Kur’an-ı Kerim niçin İslam dininin temel kaynağıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kuran’ın temel kaynak olma sebebi; Allah, İslam’ın esaslarını vahiy yolu ile bize bildirmiştir. Kuran bize inancımızın nasıl olacağını, nelere inanıp, nelere inanmaktan vazgeçmemiz gerektiğini gösterir. Allah şükür ve ödev olarak ibadetleri nasıl, ne kadar, ne zaman yapacağımızı bize öğretir.

Kutsal kitabımız Kur’an, dinimizin temel kaynağıdır. Onda iman, ibadet ve ahlakla ilgili ilkeler ve öğütler vardır. Dinimiz hakkındaki en doğru bilgiyi Kur’an’dan öğrenebiliriz. Bundan dolayı, dinimiz hakkında bilgi edinmek için ilk önce Kur’an’a başvurmamız ve onu okumamız gerekmektedir.

Nelere ve nasıl iman edeceğimiz hakkında bilgiler verir. Allah’a, peygamberlere, meleklere, ilahi kitaplara, ahiret gününe, inanmamız gerektiği, Allah’a nasıl şirk koşmaktan sakınacağımızı bize haber verir.

İnsanların bu dünyada yaptıkları iyi ve kötü davranışları nedeniyle ahiret günü sorgulanarak iyilik yapanların ödüllendirileceklerini, kötülük yapanların da cezalandırılacaklarını bildirir. Namaz, oruç, zekât ve hac gibi başlıca ibadetler hakkında bilgiler verir. Örneğin; zekatın, yoksul, kimsesiz vb. kimselere verilebileceğini açıklar. Orucun ramazan ayında tutulacağını, haccın Kabe’yi ziyaret ederek yerine getirilebileceğini belirtir. İnsanlara güzel ahlaklı olmalarını öğütler. Dolayısıyla Kur’an, İslam dini ile ilgili bilgilerimizin ilk ve temel kaynağıdır. İnsanlara yol gösteren bir rehberdir. 

İnsan neye ve niçin inandığını, dini hakkında doğru bilgi sahibi olursa bilir. Dolayısıyla Kur’an, dinimiz hakkında doğru bilgiyi öğrenebileceğimiz ilk temel kaynaktır. 

Yüce Allah Kur’an’ın indiriliş amacı konusunda şöyle buyurur: “Bu Kur’an, ayetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.”

Kaynak:Eğitim Sistem

7
2
2
1
6
5
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.