İstiklâl Marşı’nın kabulü ile ilgili genel ağdan araştırma yapınız, Mehmet Âkif Ersoy para ödülünü niçin almak istememiştir

İstiklâl Marşı’nın kabulü ile ilgili genel ağdan araştırma yapınız, Mehmet Âkif Ersoy para ödülünü niçin almak istememiştir
İstiklâl Marşı’nın kabulü ile ilgili genel ağdan araştırma yapınız, Mehmet Âkif Ersoy para ödülünü niçin almak istememiştir, tartışınız, siz, onun yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İstiklâl Marşı’nın kabulü ile ilgili genel ağdan araştırma yapınız, Mehmet Âkif Ersoy para ödülünü niçin almak istememiştir, tartışınız, siz, onun yerinde olsaydınız nasıl davranırdınız

Ödev cevabı kısaca : Mehmet Âkif Ersoy, İstiklâl Marşı'nın kabul edilmesiyle ilgili para ödülünü kabul etmemiş ve bunu vatan sevgisi ve bağımsızlık mücadelesine olan derin bağlılığına dayandırmıştır. Şair, eserini sadece milli değerlere hizmet etme amacıyla kaleme almış ve maddi bir ödül beklememiştir. Bu tutumu, vatanseverlik ve özveri anlayışını simgeler.

İstiklal Marşı I. İnönü Savaşı’nın kazanılmasından sonra kabul edilmiştir. 6 ocak 1921 tarihinde yapılan muharebe sonucunda 12 Mart 1921’de İstiklal Marşı kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy millete ait olan bir ulusal marşın para karşılığı yazılamayacağını düşündüğü için istememiştir. Ben de onun yerinde olsaydım ödülü almazdım, çünkü vatan her şeyden önemlidir.

351
74
338
21
22
363
42
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.