Kargolar, PTT ve bankalar açık mı

Kargolar, PTT ve bankalar açık mı
Corona virüs yayıldı ve tedbir için kafeler, kahvehaneler, nargile cafeler, internet cafeler, düğün salonları ve daha birçok alan kapalı hale getirildi. Peki kargolar, PTT ve bankalar çalışıyor mu?

Salgın gündelik hayatı ciddi şekilde etkiledi ve vatandaşların uğrak yerlerinden olan birçok işletme kapatıldı. Peki bankalar, PTT ve kargolar çalışmaya devam edecek mi?

PTT VE KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Kapatma kararı listesinde PTT ve kargolar yer almıyor ancak virüsün yayılmasının devam etmesi halinde yeni açıklamalar gelebilir. PTT ve kargolar hizmet vermeye devam ediyor.

BANKALAR AÇIK MI?

Bankalar 17 Mart tarihi itibariyle çalışmalarına devam ediyor. Bankaların şube, ATM ve internet sitelerinde herhangi bir kapatma bulunmuyor.

GÜNLÜK LİMİT 5 BİN TL'YE ÇIKARILDI

ATM’ler üzerinden günlük para çekme limitlerini de 5 bin TL’ye kadar çıkaran finans kuruluşları ortak ATM’lerden para çekme ücreti alınmayacağını da belirtiyor.

İşte banka banka koronavirüs sonrası alınan kararlar;

Vakıfbank: Koronavirüs salgınıyla ilgili alınan önlemler kapsamında, toplum sağlığı açısından riskleri en aza indirmek ve bankacılık işlemlerinin aksamaması için ATM’lerden günlük ücretsiz para çekme limiti 5 bin TL’ye çıkarıldı. Öte yandan ATM’ler üzerinden kartsız para ödemede de sınır ve tutarı kaldırarak ücretsiz hale getiren banka bankomat ve kredi kartı temassız ödeme limitini de 250 TL’ye yükseltti.

Halkbank: Bankacılık işlemlerinin şubeye gidilmeden kolayca halledilmesi için banka içinde bulunulan döneme özel, Bank24’lerden günlük para çekme limitini 5.000 TL’ye yükseltti.

Alternatif Bank: Bir ay süreyle internet ve mobil bankacılık kanalları üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemlerinden ücret almayacağını açıklayan banka, ATM günlük para çekme limitini ise 3.000 TL’ye çıkarmış durumda.

Garanti Bankası: Para çekme limitini 5000 TL’ye çıkaran banka, ortak ATM’ler üzerinden yapılacak para çekme işlemlerinden de ücret almayacak.

Ziraat Bankası: Koronavirüs salgının etkilerini en aza indirmek için Müşterilerinden mobil kanalları ve ATM’leri kullanmaları yönünde çağrıda bulunan banka günlük ücretsiz para çekme limitini ise 5 bin TL’ye yükseltti.

İşbankası: Şube dışı kanalların kullanılması yönünde müşterilerine çağrıda bulunan banka kredi kartı ile 2 bin, İşcep Karekod ile de 3 bin TL olmak üzere günlük 5 bin TL’ye kadar ücretsiz nakit çekim imkanı getirdi.

QNB Finansbank: ATM’lerden kart ve karekod ile günlük para çekme limitlerini geçici olarak 5.000 TL’ye yükseltti.

Kuveyt Türk: ATM’lerdeki günlük para çekme limitini 5 bin TL’ye yükselten banka, PTT ve diğer tüm ATM’lerden de ücretsiz para çekme imkanı sunuyor.

Türkiye Ekonomi Bankası: ATM’lerini düzenli olarak dezenfekte ettiğini belirten banka geçici süreliğine günlük para çekme limitini de 3 bin TL’ye çıkardı.

Albaraka Türk: Mobil ve internet şubelerindeki para transferlerinden ücret alınmayacağını açıklayan banka, ATM’lerdeki günlük limiti 5 bin TL’ye çıkarıp işlem ücreti alınmayacağını duyurdu.

PTT, günlük para çekme limitini 3 bin liraya yükseltirken, müşteriler paralarını, yaygın PTT ATM'lerinden ve kamu ortak ATM'lerinden kolaylıkla çekebilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.