Kavimler Göçü’nün Avrupa siyasi hayatına etkileri neler olabilir

Kavimler Göçü’nün Avrupa siyasi hayatına etkileri neler olabilir
Kavimler Göçü’nün Avrupa siyasi hayatına etkileri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kavimler Göçü’nün yaşanması, hemen her kıtada yeni milletlerin yaşamaya başlaması anlamına gelmiştir. Avrupa’da birçok kavim göç ettikleri yeri belirleyerek oradaki milletlerin tohumlarını oluşturmuştur. Sosyal ve kültürel olarak böyle bir etkinin oluşması siyasi sonuçların yaşanmasını da etkilemiştir.

Kavimler Göçü’nün, Avrupa siyasi hayatındaki etkileri, feodal yönetim biçimlerinin ortaya çıkması, soylu ailelerin bir tahakküm kurması ve şehir devletlerinin kurulması şeklinde gerçekleşmiştir. Avrupa’da siyaset ve devlet anlayışı Orta Çağ’da gerçekten karanlık bir düzen içinde olmuştur.

Daha sonra aydınlanma çağının yaşanması her alanda olumlu gelişmelerin yaşanmasını sağlamıştır. Kavimler Göçü, bütün dünya tarihini etkileyen bir göç hareketi olmuştur.

Kavimler göçünün siyasi hayata etkileri şunlardır;

  • Roma İmparatorluğu doğu ve batı olarak ikiye ayrılmıştır.
  • Batı Roma imparatorluğu 476 yılında yıkılmış ve toprakları üzerinde bir çok Germen devleti kurulmuştur.
  • Türkler Avrupa’da, Avrupa Hun Devletini kurmuştur.
  • Avrupa’da kilisenin gücü artmıştır.
  • Avrupa’da Feodalite ( Derebeylik) ortaya çıkmıştır.

311
107
39
21
34
52
184
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum