Kazandığınızda Gidip Okumayacağınız Yeri Neden Yazmamalısınız?..

Kazandığınızda Gidip Okumayacağınız Yeri Neden Yazmamalısınız?..
Hemen her yıl on binlerce aday, tercih sıralaması yaparken, onca uyarıya rağmen, hem kendi hayatını riske atıyor, hem de başkalarının. Ne olur siz de onlardan birisi olmayın!..

ÖSYM tarafından herhangi bir programa yerleştiğinizde, bir sonraki yıl, orta öğretim başarı puanınız yarı yarıya düşüyor!

Bunun anlamı, eğer gelecek yıl tekrar sınava girmeyi düşünüyorsanız, bunu unutun demektir. Çünkü ne kadar çalışırsanız çalışın, ancak puan kaybını telafi edebilir, belki de biraz daha fazlasını alabilirsiniz ama o da çok daha iyi yerlere girmenize olanak sağlamaz.

Yani kazandığınız bölümde gidip okumamakla, sadece bu yılı boşa harcamakla kalmaz, gelecek yılı da riske sokmuş olursunuz.

İkinci bir yanlış ise, sizin beğenmeyip okumak istemediğiniz o bölüm, bir başka adayın hayal ettiği yer olabilir.

Orayı boş bırakmakla sadece kendi geleceğinizi değil, başkalarının geleceğini de olumsuz yönde etkilemiş oluyorsunuz.

İşte bu yüzden kesinlikle ve kesinlikle, kazandığınızda gidip öğrenim görmeyeceğiniz yerleri tercih listenize yazmayın!!!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.