Keçinin palamuda ettiğini palamut da keçiye eder

Keçinin palamuda ettiğini palamut da keçiye eder
Keçinin palamuda ettiğini palamut da keçiye eder ne demek, Keçinin palamuda ettiğini palamut da keçiye eder deyiminin hikayesi, anlamı, açıklaması nedir?

Keçinin palamuda ettiğini palamut da keçiye eder anlamı

Kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmaz.

Keçinin palamuda ettiğini palamut da keçiye eder hikayesi nedir

Eskiden, Ege Bölgesi’nde bolca bulunan palamut ormanlarında keçi sürüleri otlarmış. Bu sürülerin birinde inatçı mı inatçı bir keçi varmış. Orman içindeki bir palamut ağacına musallat olmuş bu inatçı keçi. O kadar yiyecek şey varken illa da gidip palamut ağacının yapraklarını yiyor; dallarını kemiriyormuş.

Palamut ağacı sonunda kurumaya yüz tutmuş. Ormana gelen oduncular palamudu kuru görünce kesmişler. Dibinden yeşeren genç filizleri de kesmişler.

İnatçı keçi, ormanda otlarken palamut ağacını göremeyince hayal kırıklığına uğramış. Başka ağaçlar bulmak üzere geri dönmüş. Hoplayıp zıplayayım derken palamut ağacının dibindeki kuru dallardan biri, keçinin karnına saplanmış. Keçi ne yaptıysa, ne ettiyse bir türlü kendini kurtaramamış. Sonunda kuruttuğu palamut ağacının yanı başında ölmüş.

Keçiyi o halde bulan çoban:

– Ne diyebilirim ki. Dünya böyle işte bugün başkasına eden, yarın ettiğini buluyor. Keçinin palamuda ettiğini, palamut da keçiye ediyor, demiş.

“Kimsenin yaptığı kötülük yanına kalmaz; herkes yaptığı kötülüğün cezasını er ya da geç mutlaka bulur.” anlamında kullanılan bir deyimdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

20
2
1
2
60
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.