Kemiklerimizin, dişlerimizin gelişimi için gerekli olan besin türü hangisidir

Kemiklerimizin, dişlerimizin gelişimi için gerekli olan besin türü hangisidir
Kemiklerimizin, dişlerimizin gelişimi için gerekli olan besin türühangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kalsiyum kemiklerimizin oluşumunu ve sağlamlığını sağlayan vücudumuz için zorunlu minerallerden biridir. Kalsiyum pek çok hücresel fonksiyonun yanı sıra kemik yapımında kullanılan temel elemandır.

Yeterli kalsiyum için vazgeçilmez besin: Süt

Süt; su, yağ, protein, karbonhidrat mineraller ve vitaminden oluşmuştur. Sütün ortalama yüzde 87.3’ü su, yüzde 3.5’i yağ, yüzde 3.4’ü protein, yüzde 5’i karbonhidrat, yüzde 0.7’si minerallerden oluşmuştur. Süt, yoğurt ve peynir vücudumuz için gerekli olan kalsiyum ve riboflavinin en iyi kaynağıdır. Kemik sağlığı için gerekli olan kalsiyum, süt grubu besinler tüketilmeden yeterli sağlanamaz. Bu besinler aynı zamanda protein, fosfor, potasyum, A ve D vitamininin iyi kaynağıdırlar. Süt grubu besinlerin yağ ve kolesterol içeriği değişkenlik göstermektedir.

Kemik büyümesi ve gelişmesi gebeliğin ilk haftalarından başlayarak bütün çocukluk boyunca devam eder ve kız çocuklarında 15-16, erkek çocuklarında ise 17-18 yaşlarına kadar sürer. Kemik, büyüyen ve sürekli olarak kendini yenileyen bir dokudur. Kemiğin yenilenmesi sırasında eski hücreler aralıksız olarak atılırken, yerlerine yenileri üretilir. Çocukluk döneminde bu kemik yapılarının yenilenmesi daha yoğun bir şekilde olmaktadır. Kalsiyum ve D vitamini eksikliğinde, çocuklarda raşitizm ve erişkinlerde osteomalaziye gibi hastalıklar ortaya çıkar. 

372
306
67
10
10
27
207
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.