Kimya alt ana disiplinlerinden organik kimyanın çalışma alanları

Kimya alt ana disiplinlerinden organik kimyanın çalışma alanları
Kimya alt ana disiplinlerinden organik kimyanın çalışma alanları hangi alt disiplinlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kimya biliminde yaşanan gelişmeler sebebiyle bir çok farklı incelenecek alan oluşmaya başlamıştır. Bu sebeple bileşiklerin kullanım alanları, sistemleri ve amaçlarında farklılık görülen alt dallar ortaya çıkmıştır. Bu alt dallardan bazıları; organik kimya, anorganik kimya, analitik kimya, fizikokimya, biyokimya olarak sayılabilir.

Organik kimya, çok sayıda bileşik veren karbon elementini ve karbonun bileşiklerini, özelliklerini, kurallarını ve yasalarını inceleyen kimyanın alt dalıdır. Organik kimyanın çalışma alanları; tıp, ilaç, petrokimya, boya, kozmetik, tekstil, tarım gibi konularda çalışmalar yapar.

Organik kimya ile ilgili temel çalışmalar 18 yüzyılda başlamıştır. Bu tarihlerde simyacılar elde ettikleri maddeleri ve mineralleri saflaştırmak için çok farklı yollar denemişlerdir. 1770 tarihinde ilk kez Torbern Bergman organik ve inorganikler arasındaki farkı belirlemiştir. Bu zamandan sonra organik kimya ifadesi canlı organizmaların kimyası anlamı ile kullanılmaya başlanmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

933
935
584
217
308
125
855
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum