Kinestetik Zeka Nedir?

Kinestetik Zeka Nedir?
Kinestetik zeka bir diğer adı ile bedensel zeka olarak da bilinmektedir.

Peki kinestetik zeka ne demektir? Kinestetik zekaya sahip olan insanlar ne gibi özellikler taşırlar? Kinestetik zekaya sahip olmanın önemi nedir? Bu ve bunlar gibi bir takım sorulara ait yanıtları ve kinestetik zeka hakkında birçok paylaşımı bu sayfada bulabileceğinizi bilmenizi isteriz.

Akıl ile vücudun eşsiz bir şekilde bir araya gelerek fiziksel performans ile birleşmesi sonucunda, ilgili faaliyetleri ortaya koyma yeteğine kinestetik zeka ya da bedensel zeka adı verilmektedir. Kinestetik zeka ya da bedensel zekaya sahip insanlar akıl ve vücutlarını mükemmel bir şekilde koordine eder ve bu durumdan etkili bir sonuç ortaya çıkar. Kinestetik zekaya sahip insanların sağlıklı yaşam tarzını benimsemeleri en belirgin özellikleri arasında yer almaktadır. Bu insanlar herhangi bir fiziksel güç gerektiren işlerde kendilerini çok iyi bir şekilde ifade ederler ve bu konuda çok maharetli oldukları bilinir.

Kinestetik zekaya sahip olan insanlar genellikle dokunma duyusu gelişmiş insanlardır. Her şeyi dokunarak anlamayı tercih ederler. Fiziksel anlamda iyi olmayı gerektiren sanat dallarında başarı gerçekleştirirler. Ayrıca bu insanlar içerisinde bulunduğu topluma karşı sorumlu ve duyarlı davranır. Bir şey öğrenmek istiyorlarsa bunu kendileri deneyimlemek ister. Duymaktan çok görmek onlar için daha ilgi çekicidir. Organizasyon işlerinde başarılı olurlar. Fiziksel aktiviteler ise vazgeçilmez etkinlikleri arasında bulunur.

41
3
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.