Kış meyveleri ve sebzeleri

Kış meyveleri ve sebzeleri
Kış meyveleri ve sebzeleri hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kış aylarında vücudun ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminleri hangi gıdalardan karşılayabiliriz? Hangi sebze ve meyvede hangi vitamin ve mineraller var?

Sebze ve meyvelerin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Özellikle vücut direncinin düştüğü kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kilo almayı önlemek için bol bol meyve ve sebze tüketmelisiniz.

Kış aylarında bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için kış meyve ve sebzelerinin tüketimlerinin artırmalıyız. Mevsim besinlerini tüketmek hem lezzetli hem de besinsel içeriği zengin olması yönünden avantajlıdır. 

Meyvelerden; elma, ayva, portakal, mandalina, greyfurt, muz, kestane, nar, armut, kivi.

Sebzelerden; yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp .

Kaynak:Eğitim Sistem

1
2
2
2
2
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.