Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları nasıl kullanmalıyız

Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları nasıl kullanmalıyız
Kişisel bakımımızı yaparken kaynakları nasıl kullanmalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kişisel bakımımda suyu kullanırım. Suyu ve elektriği kullanırken ise mesela ellerimi ve yüzümü yıkarken suyu açık bırakmam. Banyoda gerekmedikçe lambayı yakmam. Saç kurutma makinesini kısa süre çalıştırırım. Bu şekilde elektrik ve suyu israf etmem.

Tırnak kesmek: Okula giderken her zaman tırnaklarımızı düzenli olarak kesmeliyiz. Böylece tırnaklarımız içerisinde herhangi bir kir birikmez.

Elleri yıkamak: Ellerimizi düzenli olarak yıkamalıyız. Böylece gün içerisinde ellerimize bulaşan ve gözle görülmeyen mikroplardan kurtulmuş oluruz.

Yüzü yıkamak: Sabah kalkar kalkmaz mutlaka öncelikle yüzümüzü yıkamalıyız. Böylece güne daha iyi başlarız ve yüzümüzü de temizlemiş oluruz.

Banyo yapmak: Düzenli olarak banyo yaparak her zaman temiz kalırız.

Saçları taramak: Saçlarımızın dağınık görünmemesi ve yıpranmaması için mutlaka düzenli olarak saçlarımızı taramalıyız.

Temiz kıyafetler: Ailemiz kıyafetlerimizi yıkadığı zaman temiz şekilde giymeliyiz. Böylece mis gibi kokan kıyafetler ile okula düzenli ve tertipli şekilde gidebiliriz.

Dişleri fırçalamak: Günde 3 defa dişlerimizi düzenli olarak fırçalamalıyız. Diş macunu ve diş fırçası ile beraber 2 dakika dişlerimizi fırçaladığımız zaman, dişlerimizin çürümesine ve kötü görünmesine engel oluruz.

57
53
51
51
51
56
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.