Kök hücreler, farklı hücrelere dönüşebildiğine göre hangi özelliklere sahiptir

Kök hücreler, farklı hücrelere dönüşebildiğine göre hangi özelliklere sahiptir
Kök hücreler, farklı hücrelere dönüşebildiğine göre hangi özelliklere sahiptir, Hücreler, tüm canlılarda aynı yapı ve özellikte midir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kök hücreler, farklı hücrelere dönüşebildiğine göre hangi özelliklere sahiptir

Kök hücreler, embriyonik dönem ve yetişkinlik sırasında vücudun birçok farklı hücre tipine dönüşmesinde potansiyele sahiptir.
Buna ek olarak, birçok dokuda, bir tür iç onarım sistemi olarak hizmet ederler; kişi veya hayvan hala hayatta olduğu sürece esas olarak diğer hücreleri yenilemek için sınırlama olmaksızın bölünürler.
Bir kök hücre bölünürse, ya bir kök hücresi olarak kalma ya da bir kas hücresi, bir kırmızı kan hücresi ya da bir beyin hücresi gibi daha özel bir fonksiyona sahip başka bir hücre tipi haline gelme potansiyeline sahiptir.

Hücreler, tüm canlılarda aynı yapı ve özellikte midir

  • Vücudumuzdaki tüm hücreler aynı değildir. Hepsinin işlevi, şekilleri ve özellikleri bulunduğu sistem ya da organa göre değişmektedir.
  • Örneğin alyuvar hücreleri bir çekirdeğe sahip değilken, çizgili kas hücreleri oldukça çok çekirdeğe ve mitokondriye sahiptir.
  • Bunun yanında sinir hücreleri ise bölünme yeteneğine sahip değildir.

44
1
0
0
0
0
177
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.